Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā (Rīgā, Rūpniecības ielā 10) 6. oktobrī plkst.17.00 tiks atklāta Margaritas Pabērzas gleznu izstāde „Priekam”.

Margarita Pabērza dzimusi Rīgā, beigusi Latvijas Universitāti. Pēc izglītības juriste un ilgstoši darbojusies šajā profesijā. Vairāk nekā 30 gadus darbs bija saistīts ar dažādām apdrošināšanas sabiedrībām. Šobrīd Margarita glezno, ceļo un bauda dzīvi, ir aktīva Rīgas Zonta kluba biedre, bijusi arī tā prezidente.
Ar glezniecību sākusi nodarboties salīdzinoši nesen, no 2010. gada glezniecības pamatus apgūstot pie māksliniekiem Ralfa Jansona, Helgas Jaksones, Alfrēda Lapetrova, Reiņa Lapas. M. Pabērza ir regulāri papildinājusi arī teorētiskās zināšanas mākslas jomā, gan Latvijas Mākslas akadēmijas sagatavošanas kursos mākslas zinātnē, gan apmeklējot pasaules mākslas muzejus, gan arī interesējoties par mākslas notikumiem Latvijā.
M. Pabērza iedvesmu savām gleznām gūst Latvijas dabā, pilsētās, kā arī ceļojumos – Itālijā, Portugālē un citur. Gleznās atainoti gan pilsētu silueti, gan dabas ainavas, ziedi. Gleznas top savam un skatītāju priekam, pozitīvām emocijām, pārdomām. Iemīļotākie materiāli gleznu radīšanā ir akrils un eļļa.
M. Pabērza 2011. un 2012. gadā piedalījusies studijas „Ģertrūde” izstādēs Rīgā Melngalvju Namā, kā arī regulāri ik gadu „Studija e” izstādēs Rīgā, Cēsīs, Bīriņos. Daudzi Margaritas darbi ir radu, draugu un arī nejaušu izstāžu apmeklētāju privātkolekcijās.
Izstāde būs skatāma līdz 15. novembrim. 

Dalīties