LATVIJAS UNIVERSITĀTES 78. STARPTAUTISKĀS ZINĀTNISKĀS KONFERENCES TREŠĀ STARPDISCIPLINĀRĀ KONFERENCE “IZMĒRĪTAIS LAIKS UN TELPA: KARTES, KALENDĀRI, MŪZIKA, DEJA” 2020. GADA 13. MARTĀ NENOTIKS!!!   2020. gada 13. martā, plkst. 11.00 – 15.30 LU Akadēmiskās bibliotēkas zālē, Rīgā, Rūpniecības ielā 10, notiks Latvijas Universitātes 78. Starptautiskās zinātniskās konferences LU Akadēmiskās bibliotēkas Starpnozaru pētniecības centra rīkotās sēdes, ar nosaukumu: 3. Starpdisciplinārā konference “IZMĒRĪTAIS LAIKS UN TELPA: KARTES, KALENDĀRI, MŪZIKA, DEJA”

2020. gada 13. martā LU Akadēmiskās bibliotēkas Konferenču zālē pulcēsies ģeogrāfi, astronomi, mūziķi, filozofi, bibliotekāri, kultūras pētnieki un vēsturnieki, lai katrs no sava skata punkta paraudzītos uz “izmērīto telpu un laiku”. Kā izmērīto laiku un telpu attēlot uz papīra lapām vai datora ekrānos?  Kādu laiku iespējams attēlot, bet kuru tikai pārdzīvot? Vai visās kartēs ir drošticamas references uz objektīvo realitāti, un vai visos  kalendāros dienas un gadi ir mērāmi ar Zemes veikto orbītu ap Sauli? Kā laiks tiek mērīts  mūzikā un dejā? Kādas laika un telpas stratas ir izmērītas skaņdarba notācijā? Kā rast saikni starp subjektīvo un objektīvo laiku, starp objektīvi izmērāmo trīs dimensiju telpu un subjektīvo telpuztveri?

Šie ir jautājumi, kas raisījuši interesi referātu autoriem un, cerams, tās klausītājiem. Referātu autori:  Mg. sci.soc. Linda Akmentiņa, Dr.art. Lolita Fūrmane, Mg.soc. Gunta Jaunmuktāne, Dr.phil. Ineta Kivle, Dr. geol. Aivars Markots, Dr.phil. Iveta Nātriņa, Dr. sc. ing. Gunārs Silabriedis, Mg. horeo. Valda Vidzemniece, Dr. paed., Mg. phys. Ilgonis Vilks, Dr.philol. Viesturs Zanders. Sekciju vadītāji: Mg. soc. Anda Juta Zālīte, Dr. c. h.philol. Venta Kocere, Dr. art. Jānis Kudiņš.

Uz tikšanos LU Akadēmiskajā bibliotēkā Rūpniecības ielā 10, 13. martā, plkst. 11:00 – 16:00!

 

Dalīties