2020. gada 2. martā Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas (LU AB) Ukrainas Informācijas centrā notika tikšanās ar ukraiņu rakstnieku Romānu Ziņenko (Роман Зіненко).

Romāns Ziņenko, dzimis 1974. gadā, Dņepropetrovskā, ir vairāku grāmatu autors par karadarbību Ukrainas austrumos. 2014. gadā viņš kā brīvprātīgais iestājās Dņepropetrovskas nacionālās aizsardzības bataljonā “Dņepr-1”, kurā karoja līdz 2016. gadam. R. Ziņenko piedalījās Starptautiskajā grāmatu un izdevniecību izstādē “Latvijas Grāmatu izstādē 2020”, kas norisinājās Rīgā no 28. februāra līdz 1. martam. Rakstnieks pasniedza LU AB Ukrainas Informācijas centram savu jaunāko grāmatu divos sējumos - “Війна, якої не було. Хроніка Іловайської трагедії”.
Kopā ar Romānu Ziņenko LU AB apmeklēja arī Kultūras centra “Latvija — Ukraina” vadītāja Natālija Šilova un Ukrainas konfliktā cietušo atbalsta fonda valdes priekšsēdētāja Jana Streleca.
Tikšanās laikā LU Akadēmiskās bibliotēkas direktore Venta Kocere rakstniekam pastāstīja par bibliotēkas seno un notikumiem bagāto vēsturi un vērtīgajiem krājumiem. Direktore iepazīstināja Romānu Ziņenko ar Ukrainas Informācijas centra dibināšanas vēsturi, darbības mērķiem un tā ietvaros rīkoto plašo pasākumu programmu.
Starpkultūru dialoga centra vadītāja Linda Eltermane viesi iepazīstināja ar pārējām Starpkultūru dialoga centra struktūrvienībām, kuras darbojas bibliotēkā – Austrijas bibliotēku un Šveices lasītavu, Gruzijas, Uzbekistānas, Azerbaidžānas, Kazahstānas, Baltkrievijas informācijas centriem un Eiropas dokumentācijas punktu, kā arī iepazīstināja viesi ar Starpkultūru dialoga centra darbības virzieniem un mērķiem. 
LU AB Ukrainas Informācijas centrs dibināts 2004. gadā, pamatojoties uz sadarbības līgumu starp Ukrainas vēstniecību Latvijā un Latvijas Akadēmisko bibliotēku. Centrs veic krājuma veidošanu un lietotāju apkalpošanu, veido kontaktus un paplašina sadarbību ar Ukrainas augstākajām mācību, zinātniskajām un kultūras iestādēm, izstrādā zinātniskos projektus ar partnerinstitūcijām, informē sabiedrību par Ukrainas vēsturi, zinātni, kultūru, literatūru, organizējot seminārus, konferences, izstādes, grāmatu prezentācijas un citus pasākumus, un veicina Latvijā dzīvojošās ukraiņu kopienas integrāciju. Kopš 2016. gada parakstīti sadarbības memorandi starp LU Akadēmisko bibliotēku un Latvijas Ukraiņu biedrību apvienību, biedrību “Latvijas Ukraiņu kongress”, Rīgas Ukraiņu vidusskolu.

Dalīties