2020. gada 25. februārī Latvijas Universitātes Akadēmiskā bibliotēka (LU AB) uzņēma Ukrainas apgāda “Ranok” pārstāves. Starpkultūru dialoga centra vadītāja Linda Eltermane iepazīstināja viesus ar Ukrainas Informācijas centra darbību un apsprieda sadarbības iespējas zinātnes, izglītības un kultūras jomā.

Delegācijas sastāvā bija izdevniecības “Ranok” autortiesību departamenta direktore Katerīna Natidze un apgāda pārstāve Marjana Gorjanskaja. Vizītē piedalījās arī Kultūras centra “Latvija — Ukraina” vadītāja Nataļja Šilova un LU Akadēmiskās bibliotēkas izpilddirektors Valdis Mazulis.

Izdevniecības pārstāves iepazinās ar LU Akadēmiskās bibliotēkas Ukrainas Informācijas centra darbības mērķiem, stratēģiju un uzdevumiem, kā arī izteica savu apbrīnu par aktīvo darbu Latvijas-Ukrainas attiecību stiprināšanā un attīstīšanā kultūras, izglītības un zinātnes jomā.

Apgāds “Ranok” dibināts 1997. gadā, Harkovā, un ir lielākā izglītojošās, metodiskās un bērnu literatūras izdevniecība Ukrainā. “Ranok” ik gadu izdod vairāk nekā 8000 grāmatu un mācību palīglīdzekļu ukraiņu, krievu, angļu, kazahu, rumāņu un vācu valodā ar kopējo tirāžu 12 miljoni eksemplāru gadā. LU AB Starpkultūru dialoga centra vadītāja Linda Eltermane 2019. gada aprīlī apmeklēja izdevniecību “Ranok”, kur iepazinās ar apgāda darbības virzieniem un ražošanas procesu.

Izdevniecība “Ranok” šogad piedalījās Starptautiskajā grāmatu un izdevniecību izstādē “Latvijas Grāmatu izstādē 2020”, kas norisinājās Rīgā no 28. februāra līdz 1. martam, kur prezentēja savu produkciju stendā “Ukrainas grāmatas”.

Dalīties