Izstāde sadarbībā ar Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju tiek organizēta jau 27. gadu un tajā pārstāvēti vairāk nekā 60 apgādi, organizācijas un institūcijas ar vairāk nekā 600 iespieddarbiem. Tās ir grāmatas, brošūras, katalogi, kalendāri, plakāti u.c. Ikgadējā pasākumā piedalās gan lielās izdevniecības, gan dažādas organizācijas, kas izdevušas tikai vienu vai dažas grāmatas.

Plašāk pārstāvētie apgādi ir Latvijas Mediji, apgāds Jānis Roze, Egmont Latvija, LU Akadēmiskais apgāds, Raka, Dienas Grāmata, Avots, Pētergailis, Neputns, Zinātne, Mansards, liels un mazs, Vesta - LK, Medicīnas apgāds, Madris, Valters un Rapa u.c. 
    Katru gadu ļoti aktīvi izstādē piedalās arī daudzas mazās izdevniecības, piemēram, Alis, Zintnieks, Šamirs u.c. 
    No Rīgas augstskolām plaši pārstāvētas ne tikai Latvijas Universitātes dažādas struktūrvienības, piemēram, LU Filozofijas un socioloģijas institūts, LU Latviešu valodas institūts, LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts, bet arī Baltijas Starptautiskā akadēmija, Latvijas Mākslas akadēmijas Mākslas vēstures institūts u.c. 
    Izstādē aplūkojamas arī Latvijas Zinātņu akadēmijas, Rīgas Latviešu biedrības, Nacionālā kino centra, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja,     Latvijas Nacionālā arhīva, Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Starptautiskās rakstnieku asociācijas, Rīgas Grebenščikova vecticībnieku draudzes, Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Sinodes, UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas, Medicīnas muzeja atbalsta fonda biedrības, Media Pro 1, Juridiskās koledžas, Krievu kultūras dienu orgkomitejas, u.c. izdotās grāmatas.     
    Izstādi pārstāv ne tikai Rīgas izdevumi, bet arī darbi no visas Latvijas. Plašs grāmatu klāsts ir Latgales Kultūras centra izdevniecībai. Vairākas grāmatas izdevusi biedrība  Bibliokuģis “Krišjānis Valdemārs”, pa grāmatai izdevis Salacgrīvas muzejs, Bauskas Valsts ģimnāzija,  Ādažu novada dome un citi. 
    Kā vienmēr, grāmatu klāstu bagātina arī dažādie autorizdevumi. 
    Izstādē aplūkojamas visas grāmatu mākslas konkursam “Zelta ābele 2019” nominētās grāmatas. 
    Izstāde  skatāma līdz 2020. gada 31.decembrim LU Akadēmiskajā bibliotēkā, Rūpniecības ielā 10, katru darba dienu no plkst. 11.00 – 19.00.
 

Dalīties