LU Akadēmiskās bibliotēkas Starpkultūru dialoga centrs un Azerbaidžānas Republikas vēstniecība aicina LU studentus, darbiniekus un visus interesentus uz bezmaksas azerbaidžāņu valodas nodarbībām, kuras papildinās atsevišķas nodarbības par Azerbaidžānas kultūru.

Apmeklēt nodarbības varēs gan interesenti bez priekšzināšanām, gan tie, kuriem jau ir valodas bāze, jo ir plānotas vairākas nodarbību grupas. Tās norisināsies nelielās grupās divas reizes nedēļā – otrdienās un ceturtdienās no plkst. 18.30 līdz plkst. 20.00 LU AB Azerbaidžānas Informācijas centrā (Rīgā, Rūpniecības iela 10, 404. kab.). Pirmā nodarbība notiks jau 8. septembrī!
Sākot ar 2018. gada novembri Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas (LU AB) Starpkultūru dialoga centra ietvaros Azerbaidžānas Informācijas centrā notiek regulāras azerbaidžāņu valodas nodarbības.
Azerbaidžānas Republikas vēstnieks Latvijā Dživanširs Ahundovs, valodas kursus atbalstot, norādīja: “Mēs ļoti vēlamies, lai arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju iepazīst Azerbaidžānas bagātīgo kultūru, bet uz doto brīdi, diemžēl, tikai daži azerbaidžāņu literārie darbi ir tulkoti latviešu valodā. Tāpēc mēs ceram, ka azerbaidžāņu valodas nodarbības LU Akadēmiskajā bibliotēkā ne tikai iepazīstinās latviešus ar mūsu valsts kultūru, bet arī izaudzinās jaunu tulkotāju paaudzi, kuri spēs tulkot azerbaidžāņu literāros darbus latviešu valodā un latviešu daiļdarbus - azerbaidžāņu valodā.” 
Vēstnieks piebilda, ka zinot azerbaidžāņu valodu, studenti kļūs konkurētspējīgāki darba tirgū, jo šī valoda nav tik izplatīta Latvijā, un viņi varēs turpināt apgūt arī turku valodu, kas ir radniecīga azerbaidžāņu valodai.
Azerbaidžāņu valodas kursi sekmīgi norisināsies jau trešo mācību gadu, dodot unikālu iespēju LU studentiem un visiem interesentiem iepazīties ar šīs valsts valodu un bagātīgo kultūru, kā arī iegūt specifiskas zināšanas.
 

Dalīties