Uz Zviedrijas vēstniecības Rīgā sētas ir aplūkojama izstāde, kas veltīta Zviedrijas un Latvijas diplomātisko attiecību simtajai gadadienai.

Šogad mēs svinam simtgadi kopš 1921. gada 4. februāra, kad Zviedrija atzina de iure Latvijas valsti, trīsdesmitgadi kopš 1991. gada 27. augusta, kad Zviedrijas valdība pieņēma oficiālu lēmumu atzīt Latvijas neatkarību, kā arī šī gada septembrī būs apritējuši 400 gadi, kopš Zviedrijas Karalis Gustavs II Ādolfs ienāca Rīgā – notikums, kas iezīmēja sākumu tā saucamajiem “zviedru laikiem” Latvijā.

Atzīmējot  jubilejas, Latvijas Universitātes Akadēmiskā bibliotēka un Zviedrijas vēstniecība izveidoja izstādi “2021. gads – jubileju gads”. Katrs plakāts ir veltīts kādam īpašam laika periodam mūsu kopīgajā vēsturē, kas aicina mūs tuvāk ielūkoties vēstures notikumos un iepazīt tos vēl labāk, aplūkojot unikālos dokumentus, manuskriptus un senos izdevumus no Akadēmiskās bibliotēkas plašās kolekcijas.

Zviedrijas vēstniece Latvijā Kārina Hēglunde (Karin Höglund) par Jubileju gada svinībām ir teikusi tā:

“Izstāde, kas aplūkojama uz vēstniecības sētas, ir kā vizuāls atgādinājums Zviedrijas un Latvijas senajai un tuvajai kopīgajai vēsturei. Tajā atainots mūsu kopīgais ceļš vēstures gaitā, ko apvienoja Baltijas jūra un tagad arī Eiropas Savienība. Tajā redzamas arī neskaitāmas cilvēku attiecību saiknes pagātnē, kas turpinās līdz pat mūsdienām.

Esat mīļi aicināti aplūkot izstādi uz vēstniecības sētas Rīgā, A. Pumpura ielā 8!”

Izstādi var aplūkot arī digitālā formātā vēstniecības Facebook lapā: FB-exhibition 

 

Dalīties