Pieminot Latvijas Republikas de iure atzīšanas simtagadi, Polijas Republikas vēstniecība Latvijā pasniedza Polijas un Latvijas diplomātisko attiecību simtgades piemiņas medaļas personām un organizācijām, kas gadu gaitā veicināja labu attiecību uzturēšanu starp Poliju un Latviju.

Medaļu par ieguldījumu diplomātisko attiecību stiprināšanā starp Latviju un Poliju 2021. gada 8. februārī saņēma arī Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas direktore Venta Kocere.

Sirsnīgs paldies Polijas Republikas vēstniecībai Latvijā un vēstniecei Monikai Mihališinai par ilglaicīgo un veiksmīgo sadarbību ar LU Akadēmisko bibliotēku un mani personīgi!

Polijas Republikas  vēstniece Latvijā Monika Mihališina: “Latvijas Universitātes Akadēmiskā bibliotēka ir organizēta ļoti augstā līmenī, jo tajā strādā kompetenti speciālisti. Bibliotēka  ir atvērta sadarbībai ar pētniekiem un studentiem, atvieglo Polijas zinātnieku darbu un  atbalsta Varšavas Universitātes Baltistikas nodaļu.

LU Akadēmiskās bibliotēkas Misiņa bibliotēkā un Rokrakstu un reto grāmatu nodaļā glabājas vērtīgs avotu krājums, kas ļauj pētīt poļu un latviešu kultūras kontaktus dažādos vēstures posmos.

Kopīgi ar Polijas vēstniecību Latvijā tika īstenots projekts – kalendārs “Polijas atspulgi Latvijā senajās liecībās: No LU Akadēmiskās bibliotēkas krājuma”.

Dalīties