No 2021. gada 26. aprīļa Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā, Rīgā, Rūpniecības ielā 10, ir skatāma izstāde “2020. gads Latvijas grāmatniecībā”. Grāmatu izstāde sadarbībā ar Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju un izdevniecībām notiek jau 28.gadu.

Izstādē pārstāvēti vairāk nekā 60 dažādi apgādi, organizācijas un institūcijas ar vairāk nekā 500 iespieddarbiem. Tās ir grāmatas, brošūras, katalogi, kalendāri, plakāti u.c. Ikgadējā pasākumā piedalās gan lielās izdevniecības, gan dažādas organizācijas, kas izdevušas tikai vienu vai dažas grāmatas.

          Plašāk pārstāvētie apgādi ir LU Akadēmiskais apgāds, apgāds Jānis Roze, Neputns, Egmont Latvija, Latvijas Mediji, Dienas Grāmata, Ezerrozes grāmatas, Avots, Pētergailis, Madris, Jumava, Domu Pērles, Mansards, Zinātne, Vesta - LK, Medicīnas apgāds, Valters un Rapa u.c.

             Katru gadu ļoti aktīvi izstādē piedalās arī daudzas mazās izdevniecības, piemēram, Alis, Sava grāmata, Šamirs u.c.

          No Rīgas augstskolām plaši pārstāvētas ne tikai Latvijas Universitātes dažādas struktūrvienības, piemēram, LU Filozofijas un socioloģijas institūts, LU Latviešu valodas institūts, LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts, bet arī Baltijas Starptautiskā akadēmija, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, RTU izdevniecība u.c. Bez tam ir  iespēja aplūkot arī citu Latvijas augstskolu, piemēram, Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas un Daugavpils Universitātes akadēmiskā apgāda “Saule” izdevumus.

          Izstādē aplūkojamas arī LZA Ekonomikas institūta, Valsts drošības dienesta, Patentu valdes, Latvijas Rakstnieku savienības, Rīgas Skolu muzeja, Vācijas vēstniecības Latvijā, “Musica Baltica”, Latvijas Teātra darbinieku savienības, “Baltic International Bank”, “Valodu mājas”, biedrības “Ascendum”, “Collegium Humanitatis”, LU Akadēmiskās bibliotēkas, Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Sinodes, Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma u.c. izdotās grāmatas.        

          Izstādi pārstāv ne tikai Rīgas izdevumi, bet arī darbi no visas Latvijas. Plašs grāmatu klāsts ir Latgales Kultūras centra izdevniecībai. Pa grāmatai izdevuši Bibliokuģis “Krišjānis Valdemārs”, Kocēnu novada dome un citi.

          Kā vienmēr, grāmatu klāstu bagātina arī dažādie autorizdevumi – gan grāmatas, gan kalendāri.

          Izstādē aplūkojamas visas grāmatu mākslas konkursam “Zelta ābele 2020” nominētās grāmatas.

          Grāmatu izstāde būs atvērta LU Akadēmiskajā bibliotēkā, Rūpniecības ielā 10,

           katru darba dienu no plkst. 11.00 – 19.00 līdz  2021. gada 31. augustam.

Aicināti visi interesenti!

Dalīties