2021. gada 21. jūlijā Latvijas vēstniece Gruzijā Ingrīda Levrence Suhumi Valsts universitātes Latvijas auditorijai svinīgi pasniedza LU Akadēmiskās bibliotēkas sagatavoto 47 Latvijas zinātnisko grāmatu dāvinājumu. Dāvinājuma mērķis ir popularizēt informāciju par Latvijas valsti, vēsturi, zinātni, kultūru un latviešu valodu. Grāmatas tika sagādātas sadarbībā ar Latvijas izdevniecībām un apgādiem.

Suhumi Valsts universitātes Latvijas auditorija tika atklāta 2015. gada 9. novembrī. Tajā studentiem  un citiem interesentiem ir iespēja tuvāk iepazīties ar informāciju par Latviju, tās vēsturi un politiku, kā arī latviešu autoru daiļliteratūras darbiem.

Pateicoties Latvijas vēstniecībai Gruzijā, Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas un Suhumi Valsts universitātes ilggadējai un neatlaidīgajai sadarbībai tika izveidota  mūsdienīga un tehnoloģiski moderni iekārtota mācību telpa.

Suhumi Valsts universitāte ir viena no lielākajām Gruzijas universitātēm, kurā mācās vairāk nekā 3000 studentu, no kuriem trešdaļa ir ir iekšēji pārvietotās personas – to gruzīnu pēcnācēji, kuriem nācās doties bēgļu gaitās no Abhāzijas teritorijas pēc tās okupācijas 1993. gadā.

Prezentācijā piedalījās Latvijas vēstniece Gruzijā Ingrīda Levrence, Suhumi valsts universitātes rektors profesors Zurabs Khonelidze un prorektore profesore Indira Dzaganija , kā arī citi universitātes pārstāvji.

Dalīties