2022. gada 10. martā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notika Baumaņu Kārļa un Krogzemju Mikus (Ausekļa) dziesmu izlases krājuma DZIESMU VĪTOLS izdošanai veltītās izstādes atklāšana, kurā bija aplūkojamas krājuma trīs burtnīcas Baumaņu Kārļa rokrakstā un citi artefakti.

Krājuma izdošanai veltītās izstādes atklāšanu un prezentāciju veidoja izglītītojoša programma, kurā piedalījās izlases krājuma DZIESMU VĪTOLS sastādītājs Jānis Ērenštreits, LNB vadošais pētnieks Mārtiņš Mintaurs, Alojas novadpētniecības centra vadītāja Līga Moderniece, Viļķenes bibliotēkas vadītāja Mārīte Purmale, kā arī LU Akadēmiskās bibliotēkas direktore Venta Kocere un bijusī LU Akadēmiskās bibliotēkas Misiņa bibliotēkas darbiniece Velga Kince. V.Koceres  ziņojums bija “Baumaņu Kārlis kā limbažnieks”, bet V.Kinces stāstījums –“Kur palika “Skolas Kokle”? Fakti un pārdomas”.

Līdzās pētniekiem izstādes atklāšanā piedalījās arī Bērnu vokālā studija “Knīpas un knauķi”, Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris ”Sola” (diriģents Kaspars Ādamsons) un Latvijas Z|emessardzes jauktais koris “Stars” (diriģents Ārijs Šķepasts), bagātinot pasākumu ar dziesmām no krājuma DZIESMU VĪTOLS.

DZIESMU VĪTOLS izdots ar izdevniecības Musica Baltica un tās direktores Solvitas Sējānes gādību un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Dalīties