Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas (LU AB) Azerbaidžānas Informācijas centrs saņēmis vērtīgu grāmatu dāvinājumu no Azerbaidžānas vēstniecības Latvijā.

LU AB Azerbaidžānas Informācijas centra unikālo informācijas resursu krājumu papildinās vairāk nekā 20 jaunas grāmatas par azerbaidžāņu kultūru, mūziku, vēsturi un mākslu, kā arī ievērojamu azerbaidžāņu rakstnieku daiļdarbi.

Grāmatu dāvinājuma svinīga pasniegšana tika apvienota ar Novrūza svētku ieskandināšanu un diskusiju par Latvijas - Azerbaidžānas sakaru attīstību izglītības, zinātnes un kultūras jomā, kurā piedalījās Azerbaidžānas vēstnieks Latvijā Elnūrs Sultanovs ar kundzi Nigaru Sultanovu, LU AB direktore Venta Kocere, LU Humanitāro zinātņu fakultātes Studiju programmas direktors, profesors Kaspars Kļaviņš, Azerbaidžānas vēstniecības otrais sekretārs Mustafa Šabanovs un LU AB Starpkultūru dialoga centra vadītāja Linda Eltermane.

Novrūzs ir pavasara ekvinokcijas svētki. Šos draudzības un vienotības svētkus, astronomiskā pavasara iestāšanās brīdi un Austrumu jaunā gada sākumu svin persiešu un turku tautas. Novrūzs tiek svinēts 21. martā, un šī diena daudzās Tuvo Austrumu valstīs ir valsts brīvdiena. Kopš 2009. gada Novrūza svētki ir iekļauti UNESCO Nemateriālā mantojuma sarakstā, un kopš 2010. gada ANO Ģenerālā asambleja tos pasludināja par Starptautisko dienu.

LU Akadēmiskās bibliotēkas Azerbaidžānas Informācijas centrā ir pieejami informācijas resursi par gaišajiem un šai tautai ļoti nozīmīgajiem Novrūza svētkiem.

Dalīties