2022. gada 28. jūnijā Sentpolā, ASV Minesotas štata administratīvajā centrā, XV Vispārējo Dziesmu un deju svētku ietvaros tika atklāta ceļojošā izstāde “Latviešu Dziesmu svētki laiku lokos: No Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskās bibliotēkas krājuma”.

Izstādes desmit stendos  bija iespējams ielūkoties Latviešu Dziesmu un deju svētku vēsturiskajās liecībās no pašiem Dziesmu un deju svētku pirmsākumiem, kuras glabājās LU Akadēmiskās bibliotēkas Misiņa bibliotēkas, Rokrakstu, un reto grāmatu nodaļu krājumos. 

Viens no projekta finansiālajiem atbalstītājiem bija Amerikas latviešu apvienības Kultūras fonds, kura mērķis atbalstīt izstādi bija apzināt un saglabāt latviešu kultūras vērtības ASV un Latvijā, atbalstīt latviešu skolu un jaunatnes pasākumus ASV, veicināt latviešu kultūras darbinieku jaunradi un popularizēt latvisko identitāti un pasaules kultūras vērtības ASV. 

Projekts tika īstenots sadarbībā ar LU fondu un tā izpilddirektori Lailu Kundziņu. Projektu vadītāja – LU Akadēmiskās bibliotēkas direktore Venta Kocere, izstādes autore Inguna Mīlgrāve, vizuālo koncepciju veidoja Aivars Plotka. Projektu finansiāli atbalstīja Amerikas latviešu apvienības Kultūras fonds, Latvijas Republikas Ārlietu ministrija, LU mecenātu Alunānu ģimene un LU fonds.  

Latvijas Universitāti izstādē pārstāvēja LU fonda projektu vadītājs Selvijs Ozoliņš.

“Latviešu Dziesmu svētki laiku lokos"

Spied ŠEIT, lai apskatītu virtuālo izstādi. 

Dalīties