2022. gada 14.jūlijā plkst. 16.00 Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā (Rīgā, Rūpniecības ielā 10) notiks Ukrainas mākslinieku Marijas Zenkovas, Andrija Kislova un Svitlanas Kislovas darbu izstādes “Ukrainas albums” atklāšana.

“Latvija – valsts ar plašu sirdi, kur Ukrainas kara bēgļus uzņem kā tuvus cilvēkus,” saka Marija Zenkova, monumentālās glezniecības pārstāve, mākslas zinātniece, Kijivas Valsts lietišķās un dekoratīvās mākslas un dizaina akadēmijas pasniedzēja. Viņa galvenokārt  strādā eļļas krāsu un emaljas tehnikā,  ir daudzu izstāžu un projektu dalībniece.

Atbraukusi marta vidū no Kijivas uz Rīgu, Marija ir nolasījusi lekciju kursu Latvijas Mākslas akadēmijā, bija latviešu un ukraiņu mākslinieku izstādes “Karš un miers” kuratore.

Viņa aktīvi piedalās mākslas labdarības projektos Ukrainas atbalstam, kā arī vada labdarības meistarklases un lasa lekcijas par Ukrainas mākslas vēsturi.

Dalībai izstādē “ Ukrainas albums” Marija Zenkova uzaicināja arī savus vecākus – Andriju un Svitlanu Kislovus, kuri atbrauca uz Rīgu kopā ar Mariju.

Andrijs Kislovs beidzis Poltavas Pedagoģisko institūtu tēlotājas mākslas specialitātē. Apguvis litogrāfijas mākslu Polijā, piedalījies izstādēs, strādājis par mākslinieku-ilustratoru un  žurnālistu . Ir Ukrainas Nacionālās žurnālistu savienības biedrs.

Izstādē būs redzama viņa linogravīru sērija, kas radusies pateicoties Latvijas Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstam.

Svitlana Kislova – mākslas zinātniece, beigusi Kijivas Mākslas akadēmiju un Ukrainas Nacionālās mākslas akadēmijas Mākslas studiju institūta aspirantūtu.

Pēdējos 20 gadus viņa strādā par Kijivas administrācijas Kultūras departamenta kultūras vērtību valsts  ekspertīzes nodaļas galveno speciālisti. Viņa glezno akrila krāsu tehnikā.

Izstāde būs skatāma līdz 2022. gada 31. augustam.

Dalīties