28. jūlijā plkst. 16.00 Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā (Rīgā, Rūpniecības ielā 10) notiks grāmatas “Ukrainas vēsture” atvēršana.

Šajā trauslajā laikā, kad visas pasaules uzmanība pievērsta šausminošajiem kara noziegumiem Ukrainā, apgādā  “Jumava” izdota grāmata “Ukrainas vēsture”, ar mērķi veicināt sabiedrības izpratni par šīs varonīgās tautas un valsts rašanos un attīstību.

“Ukrainas vēstures” autoru kolektīvs – sastādītājs Imants Liepiņš, Dr. hist. Andris Šnē, Dr. hist. Daina Bleiere, Dr. hist. Gatis Krūmiņš, Dr. hist. Ēriks Jēkabsons, pētnieks Agris Dzenis, žurnālists un publicists Juris Lorencs un citi – grāmatā populārzinātniskā valodā  aplūko dažādus Ukrainas vēsturē izšķirošus notikumus.

Grāmata veidota tā, lai ikviens lasītājs varētu sākt ar tiem vēstures periodiem, kas interesē vispirms (piemēram, kazaku laikmets, nacionālās identitātes meklējumi, Ukrainas Tautas Republika pirms simts gadiem, Eiromaidana revolūcija, Krievijas atklātais iebrukums utt.), — var sākt lasīt ar jebkuru daļu un tad turpināt ar pārējām jebkādā secībā. Grāmatā jo īpaši veicināta stilu un izteiksmes veidu daudzveidība, lai tā padarītu saturu lasītājiem interesantāku.

 “Ukrainas vesture ir unikāls stāsts. To izprast ir īpaši būtiski laikā, kad Krievija īsteno neizprovocētu karu pret Ukrainu, kas maina arī Latvijas drošības situāciju. Vairāk nekā jebkad nepieciešami pētījumi, kas atspēko Kremļa centienus saduļķot patiesību par Ukrainu. Tādēļ šī grāmata, kurā lasītāji uzzinās par izšķirošiem Ukrainas notikumiem no aizvēstures līdz mūsdienām, ir neapšaubāmi aktuāla” – tā  Eiropas Parlamenta deputāte, profesore, Dr. oec. Inese Vaidere.

Dalīties