2023.gada 9. martā plkst. 17.30 Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā (Rīgā, Rūpniecības ielā 10) notiks zinātniskais vakars “Migrācija - izaicinājumi un iespējas”.

Šajā trauslajā laikā migrācijas problēmas iegūst īpašu aktualitāti. Etniski multikulturālā Eiropa piedāvā plašu pētījumu lauku un šoreiz zinātniskā vakara “Migrācija – izaicinājumi un iespējas” ietvaros Ķelnes Universitātes profesors Dr. Haris Anastasopols (Charis Anastasopoulos) uzstāsies ar vieslekciju “Vācu migrantu stigmatizācijas pieredze”, savukārt Latvijas Universitātes Asoc. Prof. Dr. Baiba Bela ar prezentāciju “Diasporas iesaiste attīstībai: Latvijas diasporas profesionāļu sadarbība ar Latviju“.

Lekcijā “Vācu migrantu stigmatizācijas pieredze” tiks pārrunātas kvalitatīva pētījuma projekta atziņas, kas pievēršas Grieķijas ekonomiskās krīzes laikā vērstā naida pret vācu migrantiem interpretācijām. Pētījumā tika analizēts vācu migrantu pašattēlojums attiecībā uz naida izraisītas pieredzes apstrādi un attiecībā uz pieprasīto un attiecināto vācu identitāti.

Dr. Haris Anastasopols ir studējis izglītības zinātni, socioloģiju un psiholoģiju un tagad ir pasniedzējs Ķelnes Universitātē starpkultūru izglītības pētniecības jomā.

Dr. Baiba Bela ir vadošā pētniece un asociētā profesore Latvijas Universitātē. Zinātniskās intereses ir mutvārdu vēsture, identitāte, migrācija, kā arī ilgtspējīgas attīstības sociālie jautājumi.

Pasākumu organizē Baltijas-Vācijas Augstskolu birojs sadarbībā ar Latvijas Universitātes Akadēmisko bibliotēku

Valoda: vācu un latviešu

Dalība: bez maksas

Reģistrācija dalībai pasākumā

Dalīties