4. aprīlī plkst. 18.00 Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā (Rīgā, Rūpniecības ielā 10) notiks mākslas filmas “Alma un Oskars” (Austrija, Šveice, Vācija, Čehija, 2023) demonstrācija

Vīne, 1912. gads: pēc Gustava Mālera nāves Alma Mālere ir turīga sieviete; visa Vīnes augstākā sabiedrība atrodas pie jaunās atraitnes kājām. Tomēr Almai sabiedrībā valdošās normas neiet pie sirds. Viņu interesē skandalozais gleznotājs, ekspresionists Oskars Kokoška - mākslas “enfant terrible”. Abu starpā sākas kaislīgs romāns, kurā saduras viņu atšķirīgie dzīves redzējumi. Oskars Almu uzskata par savu mūzu, bet ir greizsirdīgs un īpašniecisks, tomēr Almai ir savas ambīcijas kā māksliniecei un komponistei, kas tam laikam sievietēm nav tik ierasts. Tiek uzsākta spēle par varu un atkarību, kas Almu un Oskaru ved uz pašiznīcināšanos.

Filma “Alma un Oskars” iespaidīgi un no jaunas perspektīvas parāda attiecības starp mākslinieci un mākslinieku, sievieti un viņas partneri. Filma ir vācu valodā ar angļu subtitriem.

Kinokompānija: Film AG Produktions GmbH
Režisors: Dīters Berners
Mūzika: Stefans Vils
Filma veidota pēc Hildes Bergeres grāmatas “Die Windsbraut” motīviem.

Pasākums tiek organizēts LU Akadēmiskās bibliotēkas Austrijas bibliotēkas un Šveices lasītavai sadarbojoties ar Austrijas vēstniecību Latvijā Vācu valodas mēneša ietvaros. Vācu valodas mēnesi organizē Gētes institūts kopā ar Vācijas, Austrijas un Šveices vēstniecībām un citām vācu organizācijām Latvijā. Projekta mērķis ir dot skolēniem, studentiem un vecākiem iespēju vairāk uzzināt par vācu valodā runājošām zemēm un vācu valodu, kā arī veicināt kultūras apmaiņu starp vācvalodīgajām valstīm un Latviju.

Dalīties