18. aprīlī plkst. 18.00 Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā (Rīgā, Rūpniecības ielā 10) notiks filmas “Viltotāji” (“Die Fälscher”, 2007, Austrija, Vācija) demonstrācija

"Viltotāji" (Stefans Ruzovickis, 2007) ataino patiesu stāstu par Salomonu Soroviču, talantīgu ebreju naudas viltotāju, kuru Otrā pasaules kara laikā sagūstīja nacisti. Zaksenhauzenas koncentrācijas nometnē viņš ir spiests piedalīties naudas viltošanas operācijā, kuras mērķis ir viltot angļu mārciņas un amerikāņu dolārus. 
Lai īstenotu naudas viltošanas operāciju, Salomons Sorovičs nometnē organizē mākslinieku grupu. Viņi strādā ekstremālos apstākļos, radot izcilas kopijas un vienlaikus cenšoties saglabāt cilvēcību necilvēcīgā vidē. Filma attēlo morālos konfliktus, ar kuriem saskaras viltotāji, jo viņi ir spiesti strādāt, lai  izdzīvotu, iesaistoties darbībās, kas kalpo nacistu mērķiem. 
Filmas varoņu un viņu lēmumu iespaidīgais attēlojums uzjunda jautājumus par vainu, morāli un cilvēka dabu.   2007. gadā "Viltotāji" saņēma "Oskara" balvu kategorijā "Labākā ārzemju filma".

Filma vācu valodā ar subtitriem angļu valodā.
Scenārija autors un režisors: Stefans Ruzovickis
Producents: Jozefs Aihholcers

Mūzika: Marius Rūlands

Pasākums tiek organizēts LU Akadēmiskās bibliotēkas Austrijas bibliotēkas un Šveices lasītavai sadarbojoties ar Austrijas vēstniecību Latvijā Vācu valodas mēneša ietvaros. Vācu valodas mēnesi organizē Gētes institūts kopā ar Vācijas, Austrijas un Šveices vēstniecībām un citām vācu organizācijām Latvijā. Projekta mērķis ir dot skolēniem, studentiem un vecākiem iespēju vairāk uzzināt par vācu valodā runājošām zemēm un vācu valodu, kā arī veicināt kultūras apmaiņu starp vācvalodīgajām valstīm un Latviju.

Dalīties