Ceturtdien, 26. oktobrī, plkst. 17.00 Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā, Rūpniecības ielā 10, notiks Misiņa kluba kārtējais lasījums, kurā uzstāsies fiziķis un zinātnieks, Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenais loceklis, LU Fizikas un matemātikas fakultātes Eksperimentālās fizikas katedras vadītājs, LU bijušais rektors (2007 - 2015), profesors Mārcis Auziņš ar priekšlasījumu “Skatu punkti”.

Profesoram Mārcim Auziņam kopš Latvijas Universitātes absolvēšanas 1979. gadā ir bijusi tikai viena darba vieta. Tā ir Latvijas Universitāte. Amatu gan bijis daudz – sākot ar laboranta pienākumiem, vēl mācoties vidusskolā, līdz pat Universitātes rektora amatam no 2007. līdz 2015. gadam. Taču, neraugoties uz šo ciešo saiti ar savu Alma Mater, profesors Mārcis Auziņš gan viesprofesora, gan viespētnieka amatā ir strādājis daudzu valstu universitātēs – Pekinas Universitātē (Ķīnas Tautas Republikā), Kalifornijas Universitātē Bērklijā (ASV), universitātēs Kanādā, Vācijā, Lielbritānijā, Izraēlā un citur.Tas viss ļāvis iegūt ļoti dažādu gan profesionālo, gan arī dzīves pieredzi. Citiem vārdiem, šo daudzveidīgo pieredzi var raksturot kā dažādus skatu punktus, no kuriem palūkoties uz pasauli un notikumiem tajā.
Mārcis Auziņš uzskata, ka šie dažādie viedokļi par lietām un notikumiem pasaulē nevis konfliktē savā starpā vai viens otru izslēdz, bet gan cits citu papildina, ļaujot ieraudzīt pasauli interesantāku un daudzšķautņaināku. Par to arī būs profesora stāsts, kam dots nosaukums “Skatu punkti”.

Dalīties